Home » Kunstenaars » Tubien van Wulften

Tubien van Wulften

Geboren: 1986
Zie ook expositie(s): > Spelen met Licht  
Werkveld: Installaties
In het werk van Tubien van Wulften vormt fotografie de basis. In deze expositie toont zij lichtbakken bestaande uit 2 lagen. De beelden zijn geprint op plexiglas die worden belicht waardoor de afbeelding semi-transparant is. Dit visualiseert dat fantasie en de echte wereld met elkaar verweven zijn.

Lagen

Gelaagdheid is een belangrijk aspect in het werk van Van Wulften. Voor haar bestaat alles uit lagen. Hoe je dingen ziet of ervaart, wordt bepaald door filters die onder andere ontstaan door opvoeding, media of stemmingen. Het zorgt voor een bepaalde gelaagdheid in de ervaring van de werkelijkheid, waardoor deze niet objectief waarneembaar is. Door letterlijk lagen te gebruiken in haar werk probeert Van Wulften dit in beeld te brengen. Daarbij houdt zij zich bezig met vraagstukken die spelen in de maatschappij. Zo komen onderwerpen als klimaatverandering, palmolieplantages, bedreiging van het zeeleven en de verkiezing van Donald Trump als president aan bod. Voor het uiteindelijke beeld zijn verschillende foto's met elkaar gecombineerd, maar Van Wulften werkt ook met schetsen, collages en andere media.

BIO

Tubien van Wulften studeerde in 2013 af aan de Fotoacademie in Amsterdam. In 2015 werd ze geselecteerd als New Dutch Photography Talent.


GallerySchrijf je in voor onze nieuwsbrief