Home » Kunstenaars » Elma Cavčić

Elma Cavčić

Geboren: 1995
Zie ook expositie(s): > Vrijheid van nu  
Werkveld: Schilderijen
Elma Čavčić maakt kleurrijke schilderijen waarmee ze kritisch naar de 21ste eeuw kijkt. In haar schilderwerk hanteert ze een beeldtaal die zowel abstracte als figuratieve elementen bevat.

Fragmentarische verhalen

Door te schilderen probeert Čavčić zich een beeld te vormen bij de fragmentarische verhalen die haar moeder vertelde over haar vluchtperiode in Bosnië. Het werk toont fracties van deze vertellingen. De verwijzingen naar de verhalen van haar moeder zijn te herkennen aan de zichtbare- en verborgen symboliek die het werk omvat. Voorbeelden hiervan zijn de vele vlaggen die in het werk zijn opgenomen, maar ook de paarden. Het staat voor het gevaar dat er in Bosnië was en het vluchten van dorp naar dorp. Čavčić wil met haar kunst de geschiedenis van Bosnië en haar ouders op de kaart zetten. Zij vindt het belangrijk de verhalen over de oorlog te delen zodat deze niet in de vergetelheid raken. En dat haar werk een aanknopingspunt kan zijn voor gesprekken over macht en oorlog.

BIO

Elma Čavčić studeerde af in 2017 aan de HKU Fine Art and Design in Education. Ze heeft haar werk onder andere gepresenteerd bij Moving Gallery, Academie Galerie, Garage Rotterdam en Har.art Gallery.

 


GallerySchrijf je in voor onze nieuwsbrief