Home » Kunstenaars » Lynn Schüller

Lynn Schüller

Geboren: 1993
Zie ook expositie(s): > Vrijheid van nu  
Werkveld: Fotografie
Lynn Schüller laat in haar fotografie portretten en stadsbeelden zien van jongeren in West-Belfast. Hoe zij opgroeien met de gevolgen van The Troubles. De 29 jaar durende burgeroorlog tussen de katholieke en protestantse gemeenschappen

'When the Belfast child sings again'

De fotoserie “When the Belfast child sings again” vertelt het verhaal over de jongeren in Belfast, Noord-Ierland. Nu, 21 jaar na het vredesakkoord van 1998, staan er nog steeds muren van soms wel 12 meter hoog die de stad op vele plekken verdelen. Elke avond nog gaan poorten dicht om de gemeenschappen van elkaar te scheiden. De vele muren, hekken en andere soorten afscheidingen kenmerken de afstandelijkheid en verdeeldheid van de stad. Het kille straatbeeld maakt dat het verleden niet snel wordt vergeten.
Deze serie laat de jongeren zien op een kwetsbare leeftijd, waarin ze zelf keuzes zullen gaan maken. Op dit moment groeien zij vaak nog op aan hun eigen kant van de muur en met de eenzijdige verhalen van hun ouders. Doordat steeds meer jongeren meedoen aan projecten van jeugdcentra, waarbij zowel katholieke als protestantse jongeren samenkomen, is dit aan het veranderen. Zij zien graag de muren verdwijnen, zodat ze samen met elkaar kunnen opgroeien.

 

Met dit werk wil Schüller de toeschouwer bewust maken van de huidige situatie in Belfast. Daarnaast laat het werk de kijker nadenken over hoe je met elkaar omgaat.


Met dit werk wil Schüller de toeschouwer bewust maken van de huidige situatie in Belfast. Daarnaast laat het werk de kijker nadenken over hoe je met elkaar omgaat.

Bio

Bio
Lynn Schüller heeft in 2019 de opleiding Toegepaste Fotografie en Beeldcommunicatie aan de Nederlandse Academie voor Beeldcreatie afgerond. Ook is zij winnaar van de Keep an Eye Award 2019 en heeft o.a. geëxposeerd in World Press Photo Rotterdam 2020.


GallerySchrijf je in voor onze nieuwsbrief