Home » Kunstenaars » het Blauwe Uur

het Blauwe Uur

Zie ook expositie(s): > Het Blauwe Uur  
Werkveld: Fotografie
Het Blauwe uur is een platform dat de verbeeldende fotografie in de schijnwerpers wil zetten.

Deze vorm van fotografie is soms omstreden, kan je verbazen, of van je stuk brengen, lachwekkend zijn of shockeren. Eén ding is zeker: het is kunst.

Initiatiefnemers Petra Dorenstouter, Monique van der Mije en Sonja de Ridder zijn fotografen op zoek naar een plek in de wereld van de fotografie. Zij lopen tegen het feit aan dat kunstfotografie buiten diverse subsidiemogelijkheden en andere regelingen valt. En dat terwijl er zoveel prachtig werk gemaakt wordt. Al dit werk verdient het om gezien te worden. Om deze reden is Het Blauwe Uur opgericht. 

Samen met Galerie Pouloeuff gaat het Blauwe Uur van start met een nieuw project met als titel 4e kwartier SEC. In sec willen we de verbeeldende of autonome fotograaf de mogelijkheid bieden om hun kijk op de werkelijkheid en dagelijks leven te tonen. Hiervoor zijn natuurlijk meerdere insteken mogelijk. Wij richten ons op de drie varianten “Toeval”, “Zuiver” en “Goud”. Deze staan hieronder omschreven. De expositie zal openen op vrijdag 30 september en drie maanden duren.

TOEVAL

In toeval zijn we op zoek naar het toevallige beeld. Gewoon vastgelegd met de telefoon en dergelijke Dagboek opnames zonder pretentie, maar wel eerlijk en direct. Toeval is het dagelijks leven door jouw ogen. Al dan niet bewerkt met een ‘app’.

ZUIVER

Zuiver gaat over het direct ervaren. De grens tussen reportage en autonoom. Pure eerlijke vastlegging, zonder manipulatie van het beeld. De wereld zoals deze is, in een verbeeldende situatie, waarmee de fotograaf zijn bijzondere kijk toont.

GOUD

Goud gaat over het manipuleren van de werkelijkheid. Wat als de fotograaf deze naar zijn hand zet, en transformeert naar zijn belevingswereld. Kan de toeschouwer de werkelijkheid dan hernieuwd ervaren? 


GallerySchrijf je in voor onze nieuwsbrief