Home » Kunstenaars » Sara Plantefève-Castryck

Sara Plantefève-Castryck

Geboren: 1990
Zie ook expositie(s): > LICHT 2021  
Werkveld: Lichtwerk
Sara Plantefève-Castryck brengt met haar installaties kleur, licht, het fysieke lichaam en de ruimte samen. Ze verkent licht als sculpturaal medium en onderzoekt daarmee de psychologische reactie van het publiek op kleur en reflectie.

Vergeten magie

In haar werken gebruikt Plantefève-Castryck verschillende materialen zoals hout, metaal, papier, keramiek en textiel. Met name textiel ligt haar na aan het hart, maar de ruimte en de vereisten van het werk zelf zijn uiteindelijk bepalend in de materiaalkeuze.
 
In haar gecreëerde ruimtes wordt de bezoeker meegenomen naar een andere belevingswereld en daarmee even uit hun dagelijkse realiteit getrokken. De dingen die we op altijd om ons heen zien zijn gewoon of onopmerkelijk voor ons geworden. En daarmee lijken we de magie ervan te vergeten. In Olantefève-Catrycks gecreëerde ruimtes worden we hier opnieuw mee geconfronteerd.

Bio

Sara Plantefève-Castryck is in 2011 afgestudeerd voor haar bachelor Fine Arts en in 2013 voor haar Master Fine Arts Textile Design. Beiden aan de Sint Lucas Academie te Gent. In 2018 rondde ze een tweede master Fine Arts af aan het KMD te Bergen. Plantefève-Castryck won in 2012 de tweede plaats bij de beursprijs van Design Sponge in de Verenigde Staten en kreeg in 2017 de BKH Kunststudent prijs in Noorwegen. Zij heeft haar werk inmiddels internationaal gepresenteerd en is genoemd in meerdere publicaties.


GallerySchrijf je in voor onze nieuwsbrief