Home » Kunstenaars » Benjamin Schoones

Benjamin Schoones

Geboren: 1993
Zie ook expositie(s): > Place to be  
Werkveld: Beelden/objecten
Benjamin Schoones richt zich op ruimte, op de pluriformiteit en uniformiteit van patronen, cyclussen en ritmes. Zijn abstracte schilderijen zijn een combinatie van strak en los, patronen en toevalligheden. Voor deze expositie haalt hij inspiratie uit rook, gezoem, stof en meer dat zich door luchtschachten kan voortbewegen.

Consonantie/dissonantie

Alles heeft zijn eigen ritme. De samenkomst van verschillende dingen zet weer een nieuw moment in gang. Dit kan harmonie opleveren, maar ook frictie. Sommige dingen hebben we in de hand, andere bestaan uit toeval. De abstracte werken van Schoones zijn met hun onregelmatigheden, structuur en toevalligheden in precaire balans. Het beperkte kleurenpalet herbergt een suggestie van gelaagde ruimte. Een beleveniswereld voorbij de verfvlakken. Als hij lang genoeg naar het plafond staart veranderen de puntjes van het stucwerk in patronen van sneeuwvlokken. Af en toe voert hij de vogels met stukjes brood terwijl hij toekijkt hoe de wolken hem sneller passeren dan hij eigenlijk wil. In dat alles ligt een consonantie of dissonantie die we terugvinden in zijn schilderijen.

Schoones verkent in zijn werk meerdere creatieve disciplines. Materialiteit speelt altijd een grote rol, waarbij hij graag op zoek gaat naar de mogelijkheden en de limieten overschrijdt. Voor deze expositie gebeurt dat met olieverf. Het werk is een spoor van hoe objecten op Schoones overkomen en met andere voorwerpen communiceren. Zelf gaat het schilderij weer een eigen leven leiden. En zo gaat de cyclus voort.

Bio

Benjamin Schoones is als beeldend kunstenaar in opleiding bij St. Joost in Breda en zal in juni 2022 afstuderen.


GallerySchrijf je in voor onze nieuwsbrief