Home » Kunstenaars » Andrea Asili

Andrea Asili

Geboren: 1989
Zie ook expositie(s): > Who I am  
Werkveld: Tekeningen
Andrea Asili maakt tekeningen die de illustratie voorbijgaan. In een mix van digitale en fysieke technieken geven zijn werken een belevingswereld weer die even herkenbaar als verbazingwekkend is.

Complexe eenheid van overlappende elementen

Asili’s tekeningen vormen een complexe eenheid van overlappende elementen. De heldere tekenstijl lijdt het oog van herkenbaar object naar abstracte vorm en alles ertussenin. De humor is hierin nooit ver weg. Zijn beeldtaal is een mengsel van stripkunst, popcultuur, traditionele symbolen en nog veel meer. De autobiografische inspiratie wordt onthuld en verhuld in een wereld van zwart-wit en kleur, van diepte en vlakte.  

Informatiebombardement

Het vertrekpunt voor Asili’s werk is hoe zijn persoonlijke belevingswereld overlapt met wat de cultuur hem vertelt over de ervaring van anderen. Zijn inspiratie komt van zijn vele veranderende interesses. Alles in zijn leven draait om het maken van afbeeldingen. Hij absorbeert de constante stroom aan informatie die onze hedendaagse maatschappij bombardeert. De opgepakte fragmenten vermengen zich met de organische opbouw van zijn ideeën en resulteren in een thematische en esthetische reflectie op Asili’s wereldbeleving.

Bio

Andrea Asili is in 2020 afgestudeerd aan de HKU in Fine Arts en is de winnaar van het Dooyewaard Stipendium 2020-2021. De getoonde tekeningen maken deel uit van het werk dat hij heeft gemaakt tijdens deze residentie.


GallerySchrijf je in voor onze nieuwsbrief