Home » Kunstenaars » Paola Quiñónez

Paola Quiñónez

Geboren: 1998
Zie ook expositie(s): > Who I am  
Werkveld: Keramiek
Het werk van Paola Quiñónez is een alsmaar groeiende reeks van portretten die een verzameling van momenten, mensen en thema’s in haar leven vertegenwoordigt. Het werk is gemaakt van klei, keramiek en papier-maché.

Klei, verf, glazuur, wimpers

De verzameling van momenten verkennen het concept identiteit, de moderne en geglobaliseerde samenleving en diens rol in het leven van de kunstenaar. Dit vormt een verhaal dat bijdraagt aan de eigen identiteit van Quiñónez. Een bewijs van bestaan of een vage herinnering. Een verhaal dat wordt verteld door middel van klei, maskers, verf, glazuur en wimpers.

Bij het weergeven hiervan is gebruik gemaakt van de symboliek van sociale media, Latijns-Amerikaanse cultuur, popcultuur en de algehele tijdgeest. De meeste werken zijn portretten van Quiñónez zelf of mensen uit haar leven. Ze vormen geen exacte replica’s, maar portretten van momenten en gevoelens.

 

'Tryste y Chola'
'Tryste y Chola'

Zoektocht naar identiteit

Quiñónez vraagt zich af wie zij is in deze geglobaliseerde cultuur, wat die vertegenwoordigt binnen haar identiteit en hoe herinneringen en verhalen daar deel van uitmaken. Deze voortdurende zoektocht naar identiteit vormt een grote inspiratiebron voor haar en mondt uit in een veelvoud aan gezichten.

Bio

Paola Quiñónez is afgestudeerd aan de Academie Minerva in Fine Arts en is genomineerd voor de Minerva Award for Fine Art in 2021.


GallerySchrijf je in voor onze nieuwsbrief