Home » Kunstenaars » Jochem Mestriner

Jochem Mestriner

Geboren: 1998
Zie ook expositie(s): > Verhullen en onthullen  
Werkveld: Schilderijen
De kleurrijke olieverfschilderijen van Jochem Mestriner (1998) bevatten allerlei echte en fictieve personages, scenario’s en verhalen. Personages uit het ene schilderij duiken op in een ander schilderij, waardoor er nieuwe patronen of verhaallijnen kunnen ontstaan. Op speelse wijze vervormt Mestriner zijn onderwerpen, van de zee tot letters, van dieren tot literatuur.

Verhalen

Tijdens het maken van een schilderij schrijft Mestriner meestal verhalen. En wanneer hij tijdens het maakproces iets nieuws ontdekt, leidt dat tot nieuwe paragrafen in het verhaal en tot nieuwe schilderijen. Door te schrijven, te schilderen, te herschrijven en te herschilderen, materialiseert zijn werk zich uiteindelijk in de afgewerkte doeken. Ook wil hij de verschillende identiteiten behouden die zijn schilderijen hebben doorgemaakt in dit proces. Oudere gedeelten van het schilderij blijven zichtbaar terwijl andere stukken bedekt worden met een nieuwe laag verf.

Je kunt de schilderijen van Mestriner zien als een samenspel tussen metamorfose, taal en het vertellen van verhalen. Transformatie en gedaantewisseling kunnen op veel verschillende manieren voortkomen. Vormen en dieren wisselen van gedaante en vermommen zichzelf. Woordcombinaties roepen nieuwe beelden op. Een spel waarmee hij speelt als kunstenaar.

BIO

Jochem Mestriner is in 2021 afgestudeerd in Fine Art aan de HKU. Hij is winnaar van het Dooyewaard Stipendium 2021 en de Sluijters Prijs 2022.

 

 

Koppen
Koppen

GallerySchrijf je in voor onze nieuwsbrief