Home » Kunstenaars » Marijn van der Eyden

Marijn van der Eyden

Geboren: 1996
Zie ook expositie(s): > Spacemakers #5BROOS  
Werkveld: Installaties
Marijn van der Eyden maakt ruimtelijke collages van verschillende gevonden materialen, waaronder textiel. Hierbij laat ze de tactiele kwaliteiten, zoals textuur, tot hun recht komen. Het werk heeft een duidelijke relatie met architectuur en verbeeldt de gelaagdheid van de bebouwde omgeving.

Wiskundige weergave

Wat begon als een fascinatie voor textiel is bij Van der Eyden uitgegroeid tot een veel breder artistiek onderzoek. Zo vindt ze in de wiskunde een andere taal van ideeën, waar ruimtes, vormen, plekken en posities worden beschreven. Hoe verhouden wiskundige weergaven van ruimtes en schaal zich tot de subjectieve beleving van ruimte? Ook in de geschiedenis van architectuur en stedenbouw vindt ze inspiratie. Zo is haar werk een eindeloos onderzoek naar de gedetailleerdheid van de immense bebouwde omgeving. Hoe wordt deze continue gewijzigd? En in hoeverre hebben wij daar controle op?

Met haar werk vestigt ze de aandacht op onze constant veranderende omgeving en laat materialen hun verhaal vertellen over het leven dat ze geleid hebben, en gaat hier de dialoog mee aan.  


GallerySchrijf je in voor onze nieuwsbrief