Home » Kunstenaars » Femke van Eijndthoven

Femke van Eijndthoven

Geboren: 1995
Zie ook expositie(s): > LICHT 2022  
Werkveld: Schilderijen
Femke van Eijndthoven maakt schilderijen geïnspireerd op de zintuigelijke ervaringen van de natuur, zoals lichtval. De verstilling die zij in natuurverschijnselen ervaart, legt ze vast in schilderijen vol zachte kleurnuances en diepe tinten, afgewisseld in een spel van licht.

Silhouetten

Van Eijndthovens olieverfschilderijen zijn zacht en rustgevend. Soms moet je even nadenken over wat je precies ziet, een stapje dichterbij komen. De ene keer zie je plantsilhouetten of een reflectie van een luxaflex, de andere keer puur abstracte kleurovergangen. De subtiele en diepe kleuren, vele verflagen en verstilde vormen zijn weergaves van lichtinval. Ook gebruikt ze vaak cyanotype en grafische technieken, vol subtiele overlopingen.

Van Eijndthovens werken stralen rust uit en wijzen de kijker op de alledaagse schoonheid van licht. Het schept een moment om even stil te staan, om je heen te kijken en in het hier en nu te wezen. Hun diepte en gelaagdheid nodigen uit om te blijven kijken en steeds nieuwe subtiliteiten te ontdekken.

 

BIO

Femke van Eijndthoven (1995) is in 2018 afgestudeerd in Fine Art & Design in Education aan de HKU.


GallerySchrijf je in voor onze nieuwsbrief