Home » Kunstenaars » Esmee van Zeeventer

Esmee van Zeeventer

Geboren: 1997
Zie ook expositie(s): > Voorbij en gaande  
Werkveld: Fotografie
Esmee van Zeeventer verandert met haar analoge fotografie de werkelijkheid in een nieuwe ondefinieerbare plek. Haar interieurs, objecten en straatbeelden vormen een melancholische, atmosferische wereld vol echo’s van het leven.

Zelfgebouwde donkere kamer

Van Zeeventers fotografie draagt de tijd in zich mee. Ze vangt momenten die een déjà vu, oproepen. Het gevoel dat wat dan ook zou kunnen gebeuren. De gevangen afbeeldingen krijgen lagen van kleur en textuur door haar analoge werkproces. In het donker van haar doka werkt Van Zeeventer uren aan het definitieve plaatje. Daarin bestaat een wereld die niet altijd gedefinieerd kan worden, maar altijd doet verlangen naar het ongrijpbare.

Van Zeeventers inspiratie komt van herinneringen of het tekort daaraan, van dromen en gevoelens, van banaliteit, tijd, films en angst. Ze ontwikkelt haar films in een zelfgebouwde donkere kamer. Daar kan ze volop experimenteren en nieuwe beelden laten ontstaan door toevalligheden. De traagheid van het verwerken geeft haar ruimte om te reflecteren en het materiaal geeft haar de vrijheid om steeds weer nieuwe dingen te proberen.

Bio

Esmee van Zeeventer (1997) is in 2021 afgestudeerd in Fine Art aan AKI ArtEZ in Enschede. Ze heeft geëxposeerd by Best of Graduates 2021 van Galerie Ron Mandos, bij de Unseen Photography Fair en solo in Galerie Joghem van Sanquin.


GallerySchrijf je in voor onze nieuwsbrief