Home » Kunstenaars » Merel Waagmeester

Merel Waagmeester

Publieksverkiezing: > augustus 2014  
Werkveld: Fotografie
Verstilde portretten waarin vorm centraal staat, zo zou je de serie ’Potretten’ van Merel Waagmeester kunnen omschrijven.

Details

Verstilde portretten waarin vorm centraal staat, zou zo je de serie ’Potretten’ van Merel Waagmeester kunnen omschrijven.

In haar esthetische composities krijgen karakteristieke details van een persoon de nadruk. Monumentale foto’s van een hand, een lichaamshouding, een blik...Resultaat: een raadselachtige sfeer die de kijker uitnodigt tot reflectie. De portretten zijn vrijwel anoniem, maar er is een bepaalde intimiteit voelbaar die zo minimaal mogelijk is verbeeld. 

’Ik probeer in mijn werk zo min mogelijk te laten zien, zo min mogelijk te ’vertellen’, waardoor er veel ruimte is voor de interpretatie van de kijker en mijn werk vaak als verstild ervaren wordt.

Waagmeester studeerde in 2009 af als beeldend kunstenaar aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Daarna is ze zich gaan specialiseren in fotografie en werkt nu met name aan haar autonome werk en deels in opdracht.

 

Merel Waagmeester
Merel Waagmeester
Merel Waagmeester
Merel Waagmeester
Merel Waagmeester
Merel Waagmeester


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief