Home » Kunstenaars » Hester Plomp

Hester Plomp

Zie ook expositie(s): > Verboden aan te raken  
Werkveld: Schilderijen
Beeld is kleur, mijn definitie van kleur gaat over alles wat je ziet en ervaart en denkt te zien of ervaren.

Afgestudeerd in 2011 aan de KABK (Koninklijke Academie voor de Beeldende Kunst) te Den Haag.

Het scheppen van een eerlijk beeld. Daarbij is kleur niet beperkt tot de pigment in verf, maar is een ervaring die reikt tot aan de laatst mogelijke ervaring van de kijker. Kleur is beeld, vorm, ruimte, beweging, waarneming, ordening, plaatsing, techniek, materiaal enzovoort. Dit is mijn pallet en met deze kleuren komen mijn werken tot stand. Ze laten zich niet beperken door een kader, maar spelen zich af waar en hoe de kijker zich bevindt. Een eerlijk beeld gaat over de intentie waarmee het is gemaakt, de intentie moet in zijn eigen vorm tot uiting komen in het uiteindelijk resultaat. Een eerlijk werk is krachtig in zijn kwetsbaarheid. Het werk "Familiaris(2011) bijvoorbeeld is terugkijkend duidelijk ontstaan vanuit eenzelfde gevoel van vrijheid in eerlijkheid zoals ik dat nu ook ervaar.

Juist het alledaagse vind hier zijn bijzonderheid. Omdat mijn werk zich op veel verschillende manieren laat zien, is het voor mij belangrijk om ook verschillende technieken te beheersen. Tijdens mijn verblijf op de kunstacademie in Den Haag heb ik dan ook zoveel mogelijk van de verschillende disciplines willen meemaken. De technieken die ik daar heb geleerd verwerk en pas ik op mijn eigen manier toe in het werk. Daarbij gaan materiaal en techniek niet altijd samen en ben ik continue op zoek naar de mogelijkheden binnen het beeld. Als beeldend kunstenaar zie ik ieder bewerkelijk materiaal als toevoeging tot een inzetbaar arsenaal, techniek is het leerproces in handigheid en de uiteindelijke vorm is mijn overwinning in de tastbare realiteit. Materiaal en beeld zoeken elkaar voortdurend op in vorm en associatie.

Het uiteindelijke beeld bepaald zijn eigen lot. Doordat ik het lot van mijn eigen werk aan trek en erop reageer ontstaan nieuwe ideeæn, gedachten en inzichten die leiden tot een volgend werk.Schrijf je in voor onze nieuwsbrief