Home » Kunstenaars » Malou Paul

Malou Paul

Geboren: 1987
Werkveld: Sieraden
De sieraden van Malou Paul kenmerken zich door een nostalgisch gevoel.
Photography Book Now Award 2009

Hergebruik

Enerzijds wordt dit bereikt door het (her)gebruik van materialen, zoals oude deurknoppen, (oud) zink, oude ansichtkaarten en wol, gecombineerd met edele metalen. Anderzijds door de inspiratiebronnen, zoals rouwsieraden, victoriaanse sieraden en klederdrachten. Ook de natuur, in als zijn verschijningsvormen, is een onuitputtelijke inspiratiebron voor prachtige vormen en kleuren. Samen zorgt dit er voor dat de sieraden van Malou Paul een stukje geschiedenis in zich meedragen. De sieraden zien er geleefd uit, elk met zijn eigen verhaal. Daarnaast blijft het experimenteren met materialen belangrijk, als ook het zoeken naar nieuwe vormen. Het ultieme doel blijft een interessant sieraad maken, zonder ‘overthinking’.

Malou Paul heeft in 2013 de Stadsacademie Den Haag, afdeling edelsmeden, in 2011 Gerrit Rietveld Academie Amsterdam en in 2009 De hogeschool voor de Kunsten in Arnhem gevolgd.

In 2009 is zij genomineerd voor de Photography.Book.Now Award. Haar werk is te zien tijdens exposities in binnen- en buitenland.

 Schrijf je in voor onze nieuwsbrief