Home » medewerkers » Janneke Veerman

Janneke Veerman

Afgelopen juli ben ik afgestudeerd aan de kunstacademie als kunstenaar en educator in de kunsten. Sindsdien heb ik een atelier waar ik vaak te vinden ben om kunst te maken. Ook maak ik graag wandelingen om mijn kijk op de wereld vast te leggen in fotografie. Naast het werken in Galerie Pouloeuff en het maken van eigen kunst, kan ik ook genieten van festivals en concerten, honden knuffelen, spelletjes spelen met vrienden, het maken van stedentripjes, online shoppen, donuts eten en dutjes doen.

INSPIRATIE: Albarrán Cabrera

Ik heb het werk van Albarrán Cabrera voor het eerst gezien op het fotofestival Unseen een aantal jaar geleden. Ik werd er gelijk door gegrepen; ik ervoer een gevoel van kwetsbaarheid, nostalgie, dromerigheid en overweldiging op hetzelfde moment.  Sindsdien is dit kunstenaarsduo bestaande uit Angel Albarrán en Anna Cabrera een enorme inspiratie voor mij.
Wat me het meest fascineert aan de werken van dit duo is de gelaagdheid binnen de foto’s en het spel van ‘waar kijk ik nu eigenlijk naar?’. Er zijn zoveel details om naar te kijken! Binnen de foto zelf, maar ook het materiaal waarop de foto gedrukt wordt. Het is niet enkel een foto op papier, de manier van drukken en het papier zelf vertellen ook een verhaal. Ze experimenteren met verschillende soorten print processen, zoals cyanotype en gelatine zilverprints, en spelen met materiaal zoals thee, sepia en drukken op handgeschept papier.

 

Albarrán Cabrera
Albarrán Cabrera

 Schrijf je in voor onze nieuwsbrief