Home » Nieuws: » 10-07-2013 : Winnaars fotowedstrijd 'SFEERBEELD'

Winnaars fotowedstrijd 'SFEERBEELD'

10-07-2013
Met als voorzitter Feiko Koster (hoofdcurator FotoFestival Naarden) bepaalde de jury vandaag de 5 winnaars van 'Sfeerbeeld'.
Annelize van der Helm
Annelize van der Helm

Pouloeuff schreef deze wedstrijd uit voor alle bezoekers van FotoFestival Naarden 2013. Zowel voor amateurs als voor professionals. Het was de bedoeling een spontaan beeld van het Festival op de digitale plaat vast te leggen. Het grote aantal inzendingen verrastte de jury aangenaam, maar zorgde wel voor verhitte discussies.

De vijf winnaars, de genomineerden en hun foto's zijn tevens terug te vinden op onze FACEBOOKPAGINADe winnaars ontvingen elk een dinercheque van 100 Euro.

Op deze plaats kunnen wij jammer genoeg niet alle ingezonden foto's plaatsen, maar toch een kleine impressie (van de hoge kwaliteit van de inzendingen) door de foto's van de winnaars te tonen. De foto op de vorige pagina (de titelfoto) is van Rene Laukens.

De jury over:

Leo Klinkenberg
Leo Klinkenberg

De jury had de zware taak om uit ruim 120 ingezonden foto's een keuze te moeten maken. Maar deed dit met veel plezier, zelfs in een enkel geval hilariteit en soms ook ontroering. Maar goed, de jury over:

  •  Rene Laukens

Het idee dat deze man gevangen zit in zijn wereld en de dames zich in vrijheid wanen en genieten van het Fotofestival. Een prachtige foto, gesterkt door het zwart/wit contrast. 

  • Annelize van der Helm 

Het is interessant als mensen een interactie aangaan met hun omgeving, in dit geval de foto van het Festival, en dit snel weten vast te leggen.  Deze meneer kan zo de foto instappen en er onderdeel van gaan uitmaken. De foto oogt spontaan en niet geposeerd.

  • Leo Klinkenberg

Kabul in de polder, like ;-), wat een fantastisch contrast en prachtige Hollandse lucht, versterkt door het beeld van de foto van het Festival. Heel bijzonder! 

  • Nadine Meewis

Het idee dat je tijdens het fotofestival toch in een andere wereld kan stappen waar je als ’t ware deel van uit maakt, zoals jij met jouw bijdrage hebt gedaan. Verder had het nog spannender geleken als je het randje van The Fence nog had laten zien …. maar chapeau!

  • Jos Arents

De dames in de regen met hun pluutjes die voor een foto van Bas Lozekoot staan, met daarop een dame in Seoul die ook een paraplu heeft. Ze kunnen zo de foto instappen en er onderdeel van gaan uitmaken. Spontaan, mooi en verassend. 

Nadine Meewis
Nadine Meewis
Jos Arents
Jos Arents
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief