Home » Pouloeuff Publieks Award » juni 2016

Pouloeuff Publieks Award juni 2016

Ana Oosting is met 153 van de 378 stemmen winnares geworden van de Pouloeuff Publieks Award juni 2016. Zij wint de stimuleringsprijs van 500 euro. Iedereen bedankt voor het stemmen!

De winnaar van de dinercheque is Jelske Schaap. Zij heeft commentaar gegeven op het werk van Ana.
"Deze theepot ziet eruit alsof hij uit een heksenhutje uit een sprookje komt. Griezelig mooi!"

WINNAAR!
Werk 3
153
stemmen

Kippentheepot
Ana Oosting

Kippentheepot

Kippen bezitten een zekere schoonheid die voor Ana Oosting, tijdens een langere periode in China, beter zichtbaar werd. Deze schoonheid wordt extra onderstreept door dit kippen servies uit te voeren in het witste porselein dat China te beiden heeft. Zo kun je niet alleen kijken, maar ook voelen, hand op klauw, huid op vel.

Materiaal: porselein
Werk 1
113
stemmen

Peel No. 3
Tom de Jong

Peel No. 3

Tom de Jong speelt met de fundamentele materialen waaruit een schilderij bestaat. In het werk “Peel No. 03” creëert hij een verflaag op doek om vervolgens een gedeelte van deze verflaag van het doek af te pellen. Met deze handeling onthult De Jong de hechtlaag tussen verf en doek, een aspect van het schilderij wat normaal niet waar te nemen is. De jong wil met zijn werk bepaalde verwachtingen die wij van de schilderkunst en de bijbehorende materialen hebben doorbreken.

Materiaal: acryl op canvas
Formaat: 50 x 40
Werk 2
109
stemmen

Nearctic Saturniid
Josie van Weringh

Nearctic Saturniid

Wist je dat de maanvlinder geen mond heeft? Na een wekenlange metamorfose te zijn ondergaan waarbij de rups zich zo volpropt met bladeren dat deze 5 keer van vel wisselt, komt de vlinder uit haar cocon om maar één week lang haar vleugels uit te kunnen slaan, met als enige doel voortplanting. In het werk van Van Weringh staat het fenomeen pareidolie centraal; iets herkenbaars waarnemen in een willekeurige vorm. Een vlinder, kever, bidsprinkhaan.. Zij analyseert ze grondig op kleur en textuur, experimenteert met materiaal en techniek en uren kraaltjes rijgen later (geen straf als je een ekster bent) ontstaat het sieraad.

Materiaal: skai, rocailles
Werk 4
4
stemmen

Bruin met blauw, 2015
Kim van der Kolk

Bruin met blauw, 2015

‘Bruin met blauw’ is een werk geïnspireerd op de vergeten details in de flora van de achtertuin van Kim van der Kolk. Tijdens haar zoektochten door de tuin speurt zij naar vormen die tonen dat het onderwerp niet levenloos is, maar groeit, beweegt en functioneert. Dit werk verbeeld het grootste in het kleine. Verwondering, fantasie en associatie krijgen de vrije ruimte, zodat het onderwerp kan veranderen in een wereld die zijn eigen leven leidt. Zo worden rimpelige aardappels, trage hompen en barsten van bomen, kolkende rivieren. Veelal zitten de vormen dan ook op de rand tussen vervreemding en herkenning. Wat kunt u erin ontdekken?

Materiaal: soft pastel op transparant tekenpapier
Formaat: 92 x 194Schrijf je in voor onze nieuwsbrief