Home » Exposities » Het Blauwe Uur

Het Blauwe Uur

Exponr: 2 - 2011

Ruimte voor 11 fotografen van het platform Het Blauwe Uur. Dit professionele platform stelt zich tot doel om de verbeeldende fotografie in de schijnwerpers te zetten

Van 30 september t/m 8 januari 2012 maakte galerie Pouloeuff ruimte voor 11 fotografen van het platform Het Blauwe Uur. Dit professionele platform stelt zich tot doel om de verbeeldende fotografie in de schijnwerpers te zetten. Deze vorm van fotografie is soms omstreden, kan verbazing opwekken, verwarren, lachwekkend zijn of shockeren. Voor deze expositie zijn fotografen uitgedaagd om hun kijk op de werkelijkheid en het dagelijks leven te tonen. In de expositie komen hiervan verschillende dimensies aan bod zoals het ‘toevallige beeld’, vastgelegd met de camera van de telefoon. Of foto’s op de grens van reportage en autonome fotografie, pure vastlegging zonder manipulatie van het beeld. Maar er zijn ook fotografen te zien die de realiteit naar hun hand zetten en de werkelijkheid manipuleren.

De volgende fotografen geven acte de présence : Jef Bosman, Anton Havelaar, Vincent Houtman, Vivian Keulards, John van der Linden, Lucien Meye, Willemijn van Poppel, Sonja de Ridder, Maartje Roos, Maurice Snabilie en Petra van der Veer. Naast fotografie ook aandacht voor hoedenkunstenares Bertie Vogelzang. Zij exposeert in galerie Pouloeuff bijzondere creaties uit haar hoedenatelier.

Meer over het Blauwe Uur. 
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief