Home » Kunstenaars » Kira Fröse

Kira Fröse

Geboren: 1992
Zie ook expositie(s): > Wat zie ik?  
Werkveld: Beelden/objecten
Kira Fröse maakt verleidelijke, herkenbare objecten, geplaatst in ongewone situaties, die af en toe kunnen schuren en tegelijkertijd aantrekkelijk kunnen zijn.

Begrijpen

Het werk dat Fröse in de kelder van Pouloeuff liet zien, refereert aan de geschiedenis van het pand. Of je nu denkt aan de oude specerijenwinkel, de cafetaria of de fourniturenwinkel, je zult een connectie leggen tussen het werk en het verleden. Fröse is geïnteresseerd in objecten die niet alleen fascinerend zijn om te zien, maar die je ook wil aanraken. Dit probeert zij in haar werk terug te laten komen op verschillende manieren en met verschillende materialen, zoals gips, glas, textiel, kunststof, etc.

Keramiek

Het liefste werkt Kira Fröse met keramiek. Het blijft namelijk altijd een kleine verrassing hoe dit uit de oven komt. Keramiek is te vormen, maar heeft ook beperkingen en Fröse vraagt zich af: “Hoe ver kan ik het materiaal vormen zoals ik het wil en in hoeverre vormt het materiaal mij?” Voor Fröse is haar werk geslaagd wanneer mensen op het verkeerde been gezet worden door het gebruik van het materiaal, en ze niet precies begrijpen waar ze naar kijken. Of - beter nog - dat ze geloven te weten waar ze naar kijken en dan verrast worden door een andere realiteit.

 

 

Kira zelf over haar werk:

 

Bio

Kira Fröse studeerde in 2017 af aan de AKI ArtEZ in Enschede.
Zij exposeerde op verschillende locaties in Nederland en Duitsland.
 

GallerySchrijf je in voor onze nieuwsbrief