Pouloeuff Publieks Award mei 2019

In de expositie Schone Schijn kan iedereen in de maand mei stemmen op de werken van de kunstenaars Maureen Jonker, Anne Nobels, Bart Lunenburg, Jelmer Konjo en Thierry Vrakking. De winnaar ontvangt een geldbedrag ontvangt van 500,-. Als jij meestemt kun je een dinercheque van 100,- winnen. Doe dus ook mee!
Werk 1
tussenstand42
stemmen

Coalesce Serie (Edition Installion) 2019
Maureen Jonker

Coalesce Serie (Edition Installion) 2019
KIES DIT WERK >  

Het tentoongestelde werk vormt een installatie waarbij Maureen Jonker speelt in het gebied tussen fotografie, schilderkunst en installaties. Door deze disciplines door elkaar te gebruiken en uit hun context te halen, komen tweedimensionale en driedimensionale elementen samen.
In de foto’s wordt het menselijk lichaam ingezet als een laag van realiteit. Daarnaast worden de gekleurde vormen (objecten) gepresenteerd die terug te zien zijn in de foto’s. Deze staan daar om de suggestie te wekken dat het werk in scène is gezet en daadwerkelijk heeft plaatsgevonden. Zonder digitale manipulatie van bijvoorbeeld Photoshop, maar met materiaal zoals verf en licht, ontstaat er een sterke vervreemding in het werk.

Materiaal: foto op luster papier, organische vorm, foto in lijst, acrylverf op canvas, hout
Afmeting: 1.75 x 1.70 x 50
Werk 2
tussenstand71
stemmen

DIY Sculpture
Jelmer Konjo

DIY Sculpture
KIES DIT WERK >  

De sculpturen van Jelmer Konjo zijn speels en kleurrijk en omarmen de naïviteit. De werken lijken misschien luchtig of oppervlakkig, maar ze gaan vrijwel allemaal gepaard met diepere onderwerpen waarin een persoonlijk standpunt vertaald wordt tot beeld. De inspiratie komt onder andere uit speelobjecten en social media. Waar je in een museum nooit iets mag aanraken, nodigt hij zijn publiek juist uit om de interactie met zijn werken aan te gaan. Met zijn kunst wil hij mensen plezier laten beleven en met een andere blik, al is het maar voor even, naar hun leven te laten kijken. Het publiek uitnodigen om het werk aan te raken, mee te doen en speels te zijn. Neem niet alles te serieus; een naïeve, open blik kan soms erg verruimend zijn.

Materiaal: mixed media
Werk 3
tussenstand42
stemmen

Untitled, 2016 (series The window archive)
Bart Lunenburg

Untitled, 2016 (series The window archive)
KIES DIT WERK >  

Maquettes en schaalmodellen hebben een centrale rol in de fotografie en videobeelden van Bart Lunenburg. Het is een conceptueel onderzoek naar de verbeelding van architectuur en ander driedimensionale vormen op een plat vlak.  Lunenburg vindt het interessant hoe je met fotografie kunt spelen met de proportie en schaal van een gebouw. Met zijn fotografie wil hij de kijker handvatten bieden om beter te leren kijken naar de vormentaal en typologie van onze directe gebouwde omgeving. Ook pakt hij specifiekere vraagstukken aan: Wat is de rol en betekenis van het raam in de architectuur? De platheid van het raam in contrast met de driedimensionale wereld die wordt afgesloten en tegelijkertijd wordt getoond en licht binnenlaat, vormt een interessant narratief. Zijn projecten resulteren in verrassende en wonderlijke foto’s en sculpturen die surrealistisch aan doen.

Materiaal: C-Print mounted on solid oakwood frame Afmeting: 112 x 75
Werk 4
tussenstand65
stemmen

Wijkend, 2015
Anne Nobels

Wijkend, 2015
KIES DIT WERK >  

De fotografiebeelden van Anne Nobels balanceren op de grens van realiteit en fictie, met een poëtisch randje en zichtbare kwetsbaarheid.  Het thema kwetsbaarheid loopt als een rode draad door haar werk. Kwetsbaarheid wordt vaak gezien als iets negatiefs, als iets dat vermeden moet worden, maar dit is juist wat ons mens maakt en het leven waardevol. In zacht licht geeft zij deze kwetsbaarheid weer in haar fotografie. Bij deze kwetsbaarheid hoort vaak ook vergankelijkheid. In het werk zien we verweerde, leegstaande ruimtes. Ze maken ons nieuwsgierig naar de verhalen achter de scheef hangende deuren, doorbogen en vermoeide daken.
Wanneer dan het licht even naar binnen schijnt, lijkt de warmte uit een ver verleden weer zichtbaar. Een vluchtig moment voor de eeuwigheid gevangen in een foto.

Materiaal: dibond, fine-art, acryl Afmeting: 50 x 75
Werk 5
tussenstand81
stemmen

To the Point
Thierry Vrakking

To the Point
KIES DIT WERK >  

In zijn fotowerk bevraagt Thierry Vrakking de principes van de waarneming: verbindingen en tastbaarheid. Dit werk is gemaakt vanuit de ongestructureerde structuur. Als je naar deze verzameling aan foto's kijkt zal je meer verbindingen vinden dan alleen de verbinding van de foto’s over elkaar. Vanuit een gestructureerd lijnenspel wordt er gespeeld met een gemengd kleuren paneel. Hierbij lijken je ogen nooit de rust te krijgen om zich op één beeld te concentreren. Dit alles zorgt voor een diepere gelaagdheid waarbij de structuur als een rode draad de verbindingen weet te verbinden.

Materiaal: fotoprint op papier Afmeting: 170 x 300

Bevestiging keuze Werk van de Maand

Je hebt hierboven jouw keuze voor het beste werk van de maand mei 2019 gemaakt? Stuur je keuze in door het volgende formuliertje in te vullen en in te zenden. Hierop zul je (ter controle) een e-mail ontvangen om je keuze te definitief te maken. Ten overvloede: je kunt natuurlijk maar 1x meedoen. EN: Please fill in this form to vote for your favorite work and send it. You wil recieve an e-mail in which to confirm your choice.

Mevr.     Dhr.
Extra veld dat leeg moet blijven om rare berichten tegen te gaan.
EN: Please tell us why you like this work so much.

(max 255 tekens)
Ja     Nee  Over jouw privacyBELANGRIJK
Vergeet niet om je keuze te bevestigen door in de e-mail die je zult ontvangen de bevestigingslink aan te klikken.

GEEN BEVESTINGSMAIL ONTVANGEN?
Dat kan gebeuren, vooral met e-mailadressen in het buitenland. Kijk even je spamfolders na. Lukt het dan nog niet, geen zorg, je stem is wel binnengekomen en wij evalueren de niet bevestigde stemmen nog op validiteit

ATTENTIE
Tijdens de stemming verschijnen de resultaten direct hier op deze pagina. Echter bij sluiting van de stemming wordt alles nagelopen en wordt er gecontroleerd op onregelmatigheden en pogingen tot oneerlijke manipulatie. Er volgt dan pas een definitieve uitslag.
IMPORTANT
please check your email inbox and follow the instructions to confirm your vote.

NO CONFIRMATION MAIL?
This can happen, especially with addresses outside the Netherlands. Please check your junk mail folders. Still not found? No need to worry. All votes that are not confirmed will be evaluated later and will be counted if valid.

PLEASE NOTE
After the voting period, all votes are gathered to check for irregularities and possible fraudulent votes will be removed. Only after this the results will be definite and the outcome will be final.Schrijf je in voor onze nieuwsbrief