Home » Exposities » Zomerreis

Zomerreis

Exponr: 20 - 2015

In de zomerperiode van 26 juni tot en met 6 september laat Galerie Pouloeuff het werk zien van 4 kunstenaars. Het werk neemt ons mee op reis naar Versailles in de 18e eeuw en naar Artis in Amsterdam. En we zien ogenschijnlijk vrolijke kinderen. Herkenbaar en onherkenbaar werk.

ENKELE HANDIGE GEGEVENS

  • Feestelijke opening zondag 28 juni, 15:00 uur
    Tijdens de officiële opening op zondag 28 juni van 14.00 tot 17.00 uur is er gelegenheid om de exposanten persoonlijk te ontmoeten. Om 15.00 uur zullen zij iets vertellen over hun werk.

  • Periode en openingstijden
    De expositie is te zien van 26 juni tot en met 6 september 2015, vrijdag en zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur, zondag van 12.00 tot 17.00 uur.

  • Uitreiking van de “Pouloeuff Publieks Award” juni
    Ook om 15.00 uur zal de uitreiking van de “Pouloeuff Publieks Award” juni 2015 plaatsvinden. 

@ DE ROUTE   @ INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF   @ LEES LAATSTE NIEUWSBRIEF


 

 

Tabitha Sluis - kinderportretten
Tabitha Sluis - kinderportretten

DE EXPOSANTEN

Rosa Marijn Oostveen - porselein

Het porselein van Rosa Marijn Oostveen vertelt het verhaal van Versailles in de 18e eeuw. Geïnspireerd op de rococo, de vrouwelijke sleutelfiguren uit die tijd en het koninklijke Sèvres porselein. Het is geen letterlijke vertaling van de geschiedenis. Het is een tafereel dat tot de verbeelding spreekt en waarbij je gestimuleerd wordt je fantasie te gebruiken.

Jaap Kamsma - schilderijen

Jaap Kamsma laat zijn nieuwste schilderijen zien. In zijn tijdelijke atelierwoning in Blaricum heeft hij de afgelopen periode gewerkt aan een reeks werken op basis van zijn bezoeken en herinneringen aan Artis. Een stadsdierentuin in Amsterdam waarin hij een groot deel van zijn kindertijd doorbracht en nu weer bezoekt. Kamsma is de winnaar van het Dooyewaard Stipendium 2014/2015 en verblijft hierdoor een jaar in de atelierwoning in Blaricum.

Tabitha Sluis - portretten

De kinderportretten van Tabitha Sluis bevinden zich in alledaagse situaties, die soms meer beladen zijn dan ze op het eerste gezicht lijken.Waar kinderen meestal blij worden vereeuwigd en de associatie met zorgeloosheid oproepen, plaatst Sluis haar vraagtekens. De wisselwerking tussen wat de maatschappij gewend is aan beelden te krijgen van kinderen in contrast met de daadwerkelijke realiteit, is datgene wat haar als kunstenaar fascineert.

Marthe van de Grift - schilderijen/installaties

De schilderijen en installaties van Marthe van de Grift nodigen niet alleen uit tot letterlijk commentaar op wat bekeken wordt, ze leiden ook tot een soort verstoppertje waarbij de zoektocht van de kunstenaar naar betekenissen door de toeschouwer voortgezet wordt. Bij die zoektocht worden de voorwerpen zwijgend, maar veelzeggend. Ze hebben een woordenschat, en spreken een taal. Dit is de stem van haar werk.


 

Marthe van de Grift - installaties
Marthe van de Grift - installaties

expo-citaat: 'Treat a work of art like a prince. Let it speak to you first' - Arthur Schopenhauer


 

 

Jaap Kamsma: Wolfen
Jaap Kamsma: Wolfen

Ook bij ZevenendZes

Weer nieuwe werken te zien van Galerie Pouloeuff bij ZevenendZes in Laren. Werken van exposerende kunstenaars in de galerie in Naarden zullen ook te zien zijn in Laren. Vanaf 26 juni zijn er van Jaap Kamsma, Tabitha Sluis en Marthe van de Grift werken te zien.

@ NAAR ZEVENENDZES
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief