Home » Exposities » Vernieuwing

Vernieuwing

Exponr: 24 - 2016

Van 4 maart tot en met 1 mei worden in Galerie Pouloeuff de werken gepresenteerd van 4 kunstenaars. In elk van de kunstenaars hun werk zijn herkenbare elementen te ontdekken, maar zijn verwerkt als uiting van beleving, gevoel, humor, interactie en spanning. Opening zondag 6 maart.

Wat moet je weten?

Feestelijke opening zondag 6 maart, van 14.00 tot 17.00 uur.

Om 15.00 uur  is het openingswoord waarbij de kunstenaars zichzelf zullen voorstellen. Ook zal de uitreiking plaatsvinden van de “Pouloeuff Publieks Award” februari 2016.

Periode en openingstijden

De expositie is te zien van 4 maart tot en met 1 mei 2016, vrijdag en zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur, zondag van 12.00 tot 17.00 uur.

 Kunstenaars aanwezig in de galerie.

De kunstenaar nog een keer ontmoeten? Kom dan op één van de volgende dagen naar de galerie:

Franka van der Linden vrijdag 11 maart van 19.30 tot 23.00 uur tijdens de Nacht van Naarden
Natalie Hoogeveen zaterdag 26 maart van 13.00 tot 17.00 uur.
Lotte Meijer zaterdag 16 april van 11.00 tot 17.00 uur.


DE ROUTE   @ AANMELDEN NIEUWSBRIEF   @ LEES LAATSTE NIEUWSBRIEF


 

 

De exposanten

Lotte Meijer
Lotte Meijer haalt haar inspiratie uit de natuur. Door traditionele realistische landschappen te schilderen, en deze te ontleden en opnieuw op te bouwen als een collage, ontstaat er een nieuw beeld. Fragmentatie leidt tot nadruk op techniek en beeld, en leidt tot bovennatuurlijke schoonheid.

FMD van der Linden
De schilderijen van FMD van der Linden stralen vluchtigheid en kracht uit. Door papier te laten overlopen met water, pigment en inkt ontstaan poelen van kleur en beweging. De energie van de werken reikt verder dan de randen van het papier.

Romy Joya Kuldip Singh
Spanning is vooral terug te vinden in het werk van Romy Joya Kuldip Singh. Haar interactieve sculpturen zitten op de grens tussen kunst en wetenschap, wat haar naar eigen zeggen een ‘hybride kunstenaar’ maakt. De kunstwerken mogen aangeraakt worden, waardoor de bezoeker onderdeel wordt van het kunstwerk.

Natalie Hoogeveen
Bij de sieraden van Natalie Hoogeveen speelt humor een sleutelrol. Door bijzondere materialen en spullen te verzamelen, vertelt elk sieraad een verhaal op zichzelf. De serie ‘Beestenboel’ is geïnspireerd door de natuur, en de serie ‘Alice in Wonderland’ laat het contrast zien tussen de oudere en nieuwere versies van dit beroemde verhaal. In de serie ‘Herinneringen’ staat de passie voor verzamelen centraal.

 

Romy Joya Kuldip Singh
Romy Joya Kuldip Singh

Ook bij ZevenendZes

Weer nieuwe werken te zien van Galerie Pouloeuff bij ZevenendZes in Laren. Werken van exposerende kunstenaars in de galerie in Naarden zullen ook te zien zijn in Laren. Vanaf 4 maart zijn er werken te zien van FMD van der Linden en Lotte Meijer. Tevens zijn er werken te zien van de designers Louisa Zahareas, Fiona du Mesnildot, Martin Laforet en Jeroen van de Gruiter.

@ NAAR ZEVENENDZES

 

Werk van Lotte Meijer en Franka van der Linden bij ZevenendZes in Laren
Werk van Lotte Meijer en Franka van der Linden bij ZevenendZes in Laren

Kunst in de vensterbank

In de vensterbanken is tot en met 1 mei het servies te zien van Bram van Leeuwenstein. Het werk is het resultaat van langdurig vormonderzoek. Van Leeuwenstein vervormt hiertoe de gipsen mallen van eerder gemaakte objecten. In de (vaak unieke) mallen zaagt, slijpt, krast, boort, schuurt en tekent hij. Op die manier ontwikkelen zich verrassend nieuwe objecten uit de moedervorm.

De vensterbanken bieden ruimte voor kunst niet duurder dan honderd euro en vaak zelfs onder de twintig euro. Hiermee krijgen eerder bij ons exposerende kunstenaars weer een klein podium.

 

Servies van Bart van Leeuwenstein
Servies van Bart van LeeuwensteinSchrijf je in voor onze nieuwsbrief