Home » Exposities » Vertellers

Vertellers

Exponr: 29 - 2017

2017 starten we met een expositie van vier designers van de Design Academy Eindhoven en twee kunstenaars met schilderijen en tekeningen. Deze zes jonge kunstenaars gebruiken hun werk om te communiceren met de wereld; een persoonlijk verhaal of idee, uitgewerkt tot een concreet object of kunstwerk, dat ons een verhaal vertelt.

Wat moet je weten?

Van 13 januari tot en met 5 maart 2017 worden in Galerie Pouloeuff de werken gepresenteerd van 2 kunstenaars en 4 designers.

Officiële opening zondag 15 januari van 14.00 tot 17.00 uur

Om 15.00 uur zal tevens de uitreiking van de “Pouloeuff Publieks Award” december 2016 plaatsvinden en willen wij graag met u proosten op het nieuwe jaar.

Periode en openingstijden

De expositie is te zien van 13 januari tot en met 5 maart 2017.

 


DE ROUTE   @ AANMELDEN NIEUWSBRIEF   @ LEES LAATSTE NIEUWSBRIEF


 

 

Een van de brillen van Robin Pleun Maas
Een van de brillen van Robin Pleun Maas

Twee kunstenaars

Sigrid Nora van der Mersch
Elke boom heeft zijn eigen uitstraling in de tekeningen van Sigrid Nora van der Mersch (1986) waarbij het seizoen de sfeer bepaalt. Door met potlood en houtskool streepjes naast en over elkaar te zetten, komt er gelaagdheid in de tekeningen.

Ralf Kokke
De schilderijen van Ralf Kokke (1989) laten nostalgische onbezorgde tijden zien. Van ver lijken ze vrolijk, opvallend en kleurrijk, echter van dichtbij is er meer verdieping te zien en soms is het werk zelfs verontrustend.

 

 

 

 

Ralf Kokke: 'Be at a hasty retreat'
Ralf Kokke: 'Be at a hasty retreat'

Vier ontwerpers

In deze expositie aan het begin van het nieuwe jaar worden er weer eindexamenwerken geëxposeerd van 4 ontwerpers die in 2016 zijn afgestudeerd aan de Design Academy Eindhoven. Dit werk was ook te zien tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven in 2016. 

Chan Chiao Chu (1984)
The Dependent Objects De meubelstukken zijn afhankelijk van de mens en de mens van het meubelstuk om te kunnen functioneren. Samen is het in balans. Objecten worden fysieke extensies van menselijk ervaren, in plaats van een gewoon ondergeschikt stuk gereedschap.

Océane Algaron (1992)
Play My Game De vrolijk gekleurde tasjes laten de volwassenen weer even kind zijn door allerlei bandjes en kwastjes onderling te mixen en matchen in speelse combinaties. We kunnen onze jeugdige geest weer even omarmen. Robin

Robin Pleun Maas (1993)
Precious Sight Deze brillen zijn niet alleen brillen maar ook sierraden voor je nek. De collectie is ontworpen om de mogelijkheid om te kunnen zien te vieren.

Mila Chorbadzhieva (1990)
Immemorable Landscapes De werken zijn details van monumenten als klein formaat architecturale elementen voor decoratie. Het werk biedt een nieuwe kijk op de Bulgaarse samenleving door middel van confrontatie, acceptatie en het erkennen van het verleden.

 

 

Chan Chiao Chu in een van zijn objecten
Chan Chiao Chu in een van zijn objecten
Mila Chorbadzhieva: Eindexamenexpositie DAE, Klokgebouw Eindhoven
Mila Chorbadzhieva: Eindexamenexpositie DAE, Klokgebouw EindhovenSchrijf je in voor onze nieuwsbrief