Home » Pouloeuff Publieks Award » december 2018

Pouloeuff Publieks Award december 2018

Tijdens de expositie 'Spelen met licht' kan iedereen in de maand december stemmen op de werken van de kunstenaars Jule Cats, Jacqueline Cupurus, Sander Hagelaar, Iris Janssen, Maaike Kramer en Tubien van Wulften. De winnaar ontvangt een cheque van 500 euro. Stem dus mee op je favoriete kunstenaar en maak bovendien zelf ook kans op een prijs in de vorm van een riante dinercheque!
Werk 1
tussenstand228
stemmen

Tree Spirits - If trees were people, would we cut them down?
Tubien van Wulften

Tree Spirits - If trees were people, would we cut them down?
KIES DIT WERK >  

Tubien van Wulften voelt een sterke connectie met bomen; voor haar is iedere boom er een, alsof bomen individuen zijn met een eigen ziel en karakter. Het bos is een plek waar ze zich vrij voelt van alle beperkingen die de maatschappij ons oplegt en waar creativiteit floreert. Van Wulften werkt in lagen om haar binnenwereld met de buitenwereld te verbinden. En om de eigenheid van elke boom te tonen en iedere boom een plaats en ruimte te geven. Zo krijgen ze een stem.

Materiaal: fotoprint op plexiglas
Afmeting: 50 x 75
Werk 2
tussenstand28
stemmen

Shadowgrams
Iris Janssen

Shadowgrams
KIES DIT WERK >  

Licht, met daarmee haar vluchtige schaduw en vergankelijkheid, voelt voor Iris Janssen als de ultieme visualisatie van tijd. Haar werk is een ode aan het fotoalbum, als reactie op het digitale tijdperk, waarin de hoeveelheid foto’s in sneltreinvaart toeneemt terwijl de waarde ervan daalt. Maar waarbij fotoalbums bestaan om foto’s te bewaren, maakt Iris Janssen foto’s die langzaam verdwijnen wanneer er licht bijkomt. Pas wanneer alle foto’s zijn verdwenen is het werk af. Want wat overblijft is de herinnering.


Materiaal: niet-gefixeerde analoge fotografische beelden in boekvorm
Afmeting: 30 x30 x1
Werk 3
tussenstand66
stemmen

Waarneming van licht.
Jacqueline Cuperus

Waarneming van licht.
KIES DIT WERK >  

In het werk van Jacqueline Cuperus staat haar fascinatie voor licht, en met name de vervorming ervan centraal. Dat daarbij niet meteen duidelijk is hoe die vervorming ontstaat, maakt het naar haar mening interessant om waar te nemen. Het beeld dat te zien is laat veel ruimte over voor interpretatie. De toeschouwer is niet alleen op deze manier een actief onderdeel van het werk, de positie die de kijker aanneemt heeft direct invloed op de ervaring van het werk. Door op een andere plek te gaan staan verandert het beeld van kleur. Deze fascinerende wisselwerking tussen kleur, licht en de toeschouwer zorgt voor een bijzondere belevenis.

Materiaal: ooit kunststof, ledlamp
Werk 4
tussenstand2
stemmen

180 places
Sander Hagelaar

180 places
KIES DIT WERK >  

Sander Hagelaar is gefascineerd door natuurlijke verschijnselen die verrassen in hun bewegelijkheid. Zijn installaties zijn een samenwerking met natuurlijke elementen, zoals licht, lucht en zwaartekracht. Denk aan de reflectie van de zon op een wateroppervlak. Deze momenten zijn gekenmerkt door hun vluchtigheid en raken in de natuur snel verloren. Met het nabootsen van de optische kwaliteiten probeert Hagelaar ze te vangen in zijn werk 180 places. Het werk bestaat uit glaslamellen die bewegen en door hun spiegelende eigenschap subtiele hints geven naar kabbelend water of een spel van zonlicht in de ruimte. Deze ervaring in de natuur roept rust en verwondering op. Dit werk creëert hetzelfde gevoel

Materiaal: aluminium, glas, messing, nylondraad
Werk 5
tussenstand3
stemmen

Zwischen nr. 8
Maaike Kramer

Zwischen nr. 8
KIES DIT WERK >  

In de serie ‘Zwischen’ is licht een belangrijk middel om meerdere perspectieven zichtbaar te maken. De basisfoto’s zijn gemaakt in een oude legerkazerne in Duitsland die nu dienst doet als vrijplaats voor kunstenaars. De dualiteit van deze plek vormde de start van de foto’s. In de werken wordt de ruimte benaderd als een dynamisch gegeven waarin licht de perceptie van de ruimte transformeert.

Materiaal: fotoprint op lichtbak, hout, plexiglas
Afmeting: 44,5 x 85
Werk 6
tussenstand65
stemmen

Rise
Jule Cats

Rise
KIES DIT WERK >  

Rise is geïnspireerd door de behoefte om vast te houden aan herinneringen. Jule Cats heeft dit thema gekoppeld aan de woningsloop binnen Nederlandse steden. Ze is de afgelopen jaren woonachtig geweest in huizen die op de nominatie stonden voor afbraak, waardoor ze ervoer hoe het is om gedwongen te verhuizen en herinneringen achter te moeten laten. In het werk Rise is hoop en een nieuwe start het uitgangspunt. De combinatie beton en polyester zorgt voor een kenmerkende esthetiek die doet denken aan een soort onderwaterwereld. Het materiaal is verder van belang doordat het beton afkomstig is van gesloopte huizen. En zo herinneringen met zich mee draagt.

Materiaal: beton, polyester, lamp

Bevestiging keuze Werk van de Maand

Je hebt hierboven jouw keuze voor het beste werk van de maand december 2018 gemaakt? Stuur je keuze in door het volgende formuliertje in te vullen en in te zenden. Hierop zul je (ter controle) een e-mail ontvangen om je keuze te definitief te maken. Ten overvloede: je kunt natuurlijk maar 1x meedoen. EN: Please fill in this form to vote for your favorite work and send it. You wil recieve an e-mail in which to confirm your choice.

Mevr.     Dhr.
Extra veld dat leeg moet blijven om rare berichten tegen te gaan.
EN: Please tell us why you like this work so much.

(max 255 tekens)
Ja     Nee  Over jouw privacyBELANGRIJK
Vergeet niet om je keuze te bevestigen door in de e-mail die je zult ontvangen de bevestigingslink aan te klikken.

GEEN BEVESTINGSMAIL ONTVANGEN?
Dat kan gebeuren, vooral met e-mailadressen in het buitenland. Kijk even je spamfolders na. Lukt het dan nog niet, geen zorg, je stem is wel binnengekomen en wij evalueren de niet bevestigde stemmen nog op validiteit

ATTENTIE
Tijdens de stemming verschijnen de resultaten direct hier op deze pagina. Echter bij sluiting van de stemming wordt alles nagelopen en wordt er gecontroleerd op onregelmatigheden en pogingen tot oneerlijke manipulatie. Er volgt dan pas een definitieve uitslag.
IMPORTANT
please check your email inbox and follow the instructions to confirm your vote.

NO CONFIRMATION MAIL?
This can happen, especially with addresses outside the Netherlands. Please check your junk mail folders. Still not found? No need to worry. All votes that are not confirmed will be evaluated later and will be counted if valid.

PLEASE NOTE
After the voting period, all votes are gathered to check for irregularities and possible fraudulent votes will be removed. Only after this the results will be definite and the outcome will be final.Schrijf je in voor onze nieuwsbrief