Home » Exposities » De Zeemeeuw van Lorenz

De Zeemeeuw van Lorenz

Exponr: 19 - 2015

Onlangs afgestudeerd aan de Fotovakschool, drie fotografen aan het begin van hun carrière. En Galerie Pouloeuff toont dit nieuw talent tijdens het Festival-Off Naarden. Opening: zondag 10 mei.

Eerst enkele handige gegevens

Deze speciale Pouloeuff expositie vindt plaats tijdens het internationaal vermaarde FotoFestival Naarden. Pouloeuff laat binnen het Festival-Off foto's zien van drie fotografen van de Nederlandse Fotovakschool. Tevens heeft de galerie plaats ingeruimd voor een klein (of langer) rustmomentje... 

 • Van harte welkom op de feestelijke opening op zondag 10 mei van 14.00 tot 17.00 uur. 
 • Bij deze expositie volgt de galerie de openingstijden van het FotoFestival.  Nog even de route.
 • Heel veel wetenswaardige en leuke (kunst)nieuwtjes zijn te vinden op onze social media - kies en klik hierboven.
 • Lees meer over de (overige) exposanten in de exclusieve interviews, gepubliceerd in onze rubriek 'nieuws en media'.
 • Bovendien kun je je voor 'nieuws aan huis' inschrijven voor onze nieuwsbrief.


 

'Dubbelportret' van Thom Schrama bij de opening. Straks ook te zien bij MIJ (Museum IJsselstein)?
'Dubbelportret' van Thom Schrama bij de opening. Straks ook te zien bij MIJ (Museum IJsselstein)?

Drie fotografen

 • Het thema:

De wiskundige en meteoroloog Lorenz stelde vast dat de mogelijkheid bestaat dat een enkele vleugelslag van een zeemeeuw het verloop van het weer grootschalig kan beïnvloeden. Vanuit deze gedachte biedt de Fotovakschool enkele van haar pas afgestudeerden de mogelijkheid om de vleugels uit te slaan, in de hoop dat deze expositie voor hen het begin van een grootse toekomst wordt. 


 • Olivier van Hartingsveldt (Fotografische Vormgeving 2012) onderzoekt de relatie van mens en dier. Met een zuiver componerend oog maakt hij ons deelgenoot van bijzondere combinaties en verhoudingen.
   
 •  Daphne Wageman (Fotografische Vormgeving 2014) tilt oude fotografische technieken tot nieuwe hoogte. Met haar zelfgemaakte glasnegatieven en daardoor ambachtelijke processen dwingt zij zichzelf en de geportretteerden tot geduld en stilte. Deze rust straalt ook uit haar portretten van blinden. Haar serie is een ontdekkingstocht naar het zichtbaar en tastbaar maken van het verliezen van je gezichtsvermogen. Dit heeft zij met de modernste presentatie technieken voelbaar weten te maken.
 • Raffaella Huizinga (Toegepaste Fotografie 2014) volgt als documentaire fotograaf haar nieuwsgierigheid. Helder analyserend, toch luchtig en niet zonder verwonderende humor brengt zij bijzondere mensen en hun gewoontes in beeld. Hoezeer ook het beeld zelf de hoofdrol speelt ontkomt de kijker niet aan een gevoel van warm respect voor het onderwerp.

expo-citaat: 'A great photograph is one that fully expresses what one feels, in the deepest sense, about what is being photographed.' - Ansel Adams


O

 

Tevens een rustpunt tijdens een dagje Festival

De installaties van Izabela Boloz (Design Academy 2011) bestaan op het kruispunt van kunst en ontwerp. Maar bovenal nodigt haar werk Intersections uit tot ontmoeting, tot spel zelfs, en tot verbazing. Izabela herdefinieert bekende uitgangspunten en schept met materiaal, licht en vorm een nieuw poetisch en intelligent samenstel in de publieke ruimte.
En ja, je kunt er ook gewoon op plaatsnemen... 
 


 @ FESTIVAL-OFF   @ FOTOVAKSCHOOL   @ FOTOFESTIVAL NAARDEN


 

 
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief