Home » Exposities » Verbondenheid

Verbondenheid

Exponr: 21 - 2015

Van 11 september tot en met 8 november laten 6 exposanten zien waarin zij in hun werk met elkaar overeenkomen. Verwondering, verwarring, vervreemding en vervorming. Een expositie van mogelijkheden waar je als kijker speelt met beeldtaal.

Wat je moet weten

Feestelijke opening zondag 13 september, van 14.00 tot 17.00 uur

Tijdens de officiële opening op zondag 13 september - van 14.00 tot 17.00 uur - is er gelegenheid om de exposanten persoonlijk te ontmoeten. Om 15.00 uur zullen zij iets vertellen over hun werk.

Periode en openingstijden

De expositie is te zien van 11 september tot en met 8 november 2015, vrijdag en zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur, zondag van 12.00 tot 17.00 uur.

Uitreiking van de “Pouloeuff Publieks Award” augustus

Ook om 15.00 uur zal de uitreiking van de “Pouloeuff Publieks Award” augustus 2015 plaatsvinden.


@ DE ROUTE   @ INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF   @ LEES LAATSTE NIEUWSBRIEF


 

(Zonder titel) - Tessa Chaplin
(Zonder titel) - Tessa Chaplin

De exposanten

Tessa Chaplin

In de schilderijen van Tessa Chaplin ontstaan decors door de platte vlakken die voor elkaar zijn geplaatst. Het zijn landschappen die te typeren zijn door de suggestie van textuur, het ornament en de illustratieve weergave, waarmee er een exotische sfeer wordt gevangen. Kleuren, vormen en bewegingen weten een emotie uit te dragen. Kleine elementen zoals een suggestie van materiaal verwijzen niet concreet naar iets, maar weten de toeschouwer toch te sturen naar wat ze herkennen.

Maurice Nuiten

Het fotografische werk van Maurice Nuiten is ontstaan vanuit de fascinatie voor het menselijk lichaam, vervreemding en vervorming. Deze elementen worden vastgelegd door middel van de camera, het zijn documentaties van een performance. Deze interventie in de realiteit met mensen, materialen en de combinatie daarvan resulteert in surrealistische beelden. Het geeft een gevoel van vervreemding; een alternatieve realiteit waar escapisme waar en meetbaar gemaakt wordt.

Laura Wiedijk

Laura Wiedijk maakt prints waarbinnen fotografie en gevonden afbeeldingen een grote rol spelen. Dit werk ontstaat via een proces van montage en reduplicatie, dat een fascinatie toont voor de paradox van zelf referentie, dialetheisme en visuele effecten. Vanuit haar voortdurende interesse in de geloofwaardigheid van illusie en echtheid van het valse, beoogt zij werk te maken dat golft tussen leesbaarheid en effect. En tussen waarschijnlijkheid en argwaan, vanuit de overtuiging dat juist in die discrepantie het hart ligt van de ervaring van iets daadwerkelijks. 

Jacqueline Gross

De sieraden van Jacqueline Gross zijn gemaakt uit gevonden alledaagse materialen zoals brood, zeep, boomschors en afgebladderde verflagen. Hoeveel waarde kan een materiaal als brood verkrijgen in directe vergelijking met traditionele materialen zoals goud, zilver of edelstenen? Hoeveel moet de ontwerper aan een gevonden object toevoegen om de transformatie tot sieraad te voltooien?

 


"The artistic image is not intended to represent the thing itself, but, rather, the reality of the force the thing contains."


James Baldwin

 

'A universe a heart away' - Maurice Nuiten
'A universe a heart away' - Maurice Nuiten

Bollen

Tijdens deze expositie zijn er 2 “kijkbollen van 2 studenten die in juli 2015 zijn afgestudeerd in de richting Production Design aan de Nederlandse Filmacademie in Amsterdam. In de bollen is een 5e dimensie gecreëerd met gevonden voorwerpen die tot één geheel zijn samengekomen. De bollen waren een onderdeel van hun afstuderen naast eindexamenfilms. De bollen zijn gemaakt door Evelien Stikkelman en Sophie van der Wel.

 

'Bol' - Sophie van der Wel
'Bol' - Sophie van der Wel



Schrijf je in voor onze nieuwsbrief