Home » Exposities » Sometimes It Snows In April

Sometimes It Snows In April

Exponr: 68 - 2024

Aandachtige opnames van vluchtige momenten vinden vorm in verweerde afdrukken, diepe kleurvlakken, gelaagde silhouetten en stevige penseelstreken. In ‘Somtimes It Snows In April’ presenteert Galerie Pouloeuff het poëtische werk van drie jonge makers: Joana Franco, Sam Werkhoven en Vincent Zanni.

Waarneming doen wankelen

De drie kunstenaars zetten de fotografie en schilderkunst in om vluchtige momenten en herinneringen te vangen en de vertrouwdheid met deze onderwerpen te doen wankelen. Hierdoor tonen de kunstenaars hoe de waarneming een individuele constructie is. Deze is altijd gekleurd door persoonlijke ervaringen, het lichaam en het verleden.
Zoekend naar een manier om tijd te verstillen en geladen met herinneringen, beantwoorden de kunstenaars ieder op eigen wijze een gedeelde existentiële ondertoon. Dit resulteert in beelden die melancholisch en toch licht zijn. Zoals de wind langs het gordijn in een verlaten kamer, zoals donkere wolken die opklaren, of zoals het voelt om jezelf te omarmen. En zoals sneeuw in april.

 

Beeld uitnodiging: 'Transient' (Vincent Zanni)
Beeld uitnodiging: 'Transient' (Vincent Zanni)

Officiële opening:

Zondag 23 juni
van 14.00 tot 17.00 uur.

Openingswoord 15.00 uur
Tijdens het openingswoord om 15.00 uur zullen de kunstenaars vertellen over hun werk. Ook de rest van de dag zijn ze aanwezig voor kennismaking en toelichting. Je bent van harte welkom!

Periode
De expositie is te bekijken van 15 juni tot en met 25 augustus 2024.


Openingstijden
Vr. & za. van 11:00 – 17:00 uur en zo. van 12:00 – 17:00 uur.

 

Assuming material form in orange (Joana Franco)
Assuming material form in orange (Joana Franco)

Exposanten


Joana Franco
Joana Franco (2001) maakt werken die bestaan uit inkjetprints geplakt op canvas en bewerkt met pigmenten. Deze prints bevatten afbeeldingen die gebaseerd zijn op haar eigen lichaam, soms duidelijk herkenbaar en soms weergegeven in abstracte vormen.

Sam Werkhoven
Sam Werkhoven (1997) maakt schilderijen vanuit een fascinatie voor licht. De werken tonen vaak geïsoleerde elementen uit luchten, bomen en stillevens. Ze gaan een dialoog aan met elkaar en met de bredere kunstgeschiedenis.

Vincent Zanni
Vincent Zanni (1995) presenteert de werken ‘La Maison’, een fotografische installatie, en ‘Bodies’, een serie foto’s gemaakt volgens de natte plaat methode. De werken tonen de fragiliteit van herinneringen en intieme momenten.

 

 

bekijk prijslijst/catalogus


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief