Home » Exposities » De wereld tussen reëel en imaginair

De wereld tussen reëel en imaginair

Exponr: 10 - 2013

Nieuwe kunst in de galerie. De werken van de zes kunstenaars laten je kijken met je ogen, maar je hersenen registreren iets anders.

Van 11 oktober tot en met 5 januari is er weer nieuwe kunst te zien in Pouloeuff. Zes getalenteerde kunstenaars exposeren hun werk. Hun werken vormen een wereld tussen het reële en het imaginaire. Van duidelijke geconstrueerde vormen naar zien wat je niet ziet. Naar ogenschijnlijk simpele vormen in bijzondere materiaal keuzes. Meer over de exposanten hieronder.

De Galerie is geopend op vrijdag en zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur en op zondag van 12.00 tot 17.00 uur. Vaak zijn wij ook tussentijds geopend, maar niet op vaste tijden. De route nog een keer hier.

Hoe de kunstenaars en Pouloeuff te steunen.

De Galerie en deze expositie worden mogelijk gemaakt door de Keep an Eye Foundation.

De feestelijke opening was op vrijdag 11 oktober van 17.00 tot 19.00 uur. Wil je graag bij de volgende opening(en) zijn? Dan verzoeken wij je om je even aan te melden, zodat wij rekening kunnen houden met je komst!

En hier alle zes exposanten:

  • Maarten van Soest

Fundamenteel schilderen vormt de basis van de schilderijen van Maarten van Soest. Het proces van het schilderen staat centraal. Verf, vorm en kleur zijn onderwerp. De manier waarop een schilderij tot stand komt en het werk dat daarvoor verricht wordt, zijn belangrijk. Zijn werk bestaat uit duidelijke, geconstrueerde vormen, zoals rechthoeken en cirkels of variaties daarop. Deze vormen een contrast met de ongedwongen verflaag. Meer over Maarten.

  • Nanette Kraaikamp

Door te schilderen en te tekenen maakt Nanette Kraaikamp een reis door de tijd: naar het verleden en weer terug. Op papier combineert zij teken- en schildertechnieken om meer dan levensgrote figuren in een landschappelijke omgeving te creëren. Haar werk is een onderdompeling in een magische schemerzone waarin fictie en non-fictie elkaar ontmoeten. Een vreemde droomwereld tussen het reële en het imaginaire. Meer over Nanette.

  • Nadine Meewis

Binnen haar fotografie wil Nadine Meewis door middel van filosofie een diepere betekenis aan de kunst meegeven. Haar kunstmotto is: laten zien wat je niet ziet. Zij prikkelt mensen om op een andere manier naar gewone dingen te kijken. Daarbij wordt wel ruimte gelaten voor eigen interpretatie. Zij streeft in haar werk naar originaliteit en vernieuwing op een verfijnde manier. Open je ogen en herschik je hersenen. Meer over Nadine.

  • Twan Berendsen

Twan Berendsen probeert via zijn sculpturen het moment weer te geven waarop een levensfase overgaat van kind naar jongvolwassene. Als kind zie je simpele vormen. Als jongvolwassene blijkt de materie achter die ogenschijnlijke simpele vormen toch complexer te zijn. Alles krijgt een andere waarde. Herbeleef deze fase door te kijken naar zijn werk. Meer over Twan.

 

Nanette Kraaikamp, tekeningen
Nanette Kraaikamp, tekeningen
Nanette Kraaikamp, tekeningen
Nanette Kraaikamp, tekeningen
  • Sandra Hendrikse

De sieraden van Sandra Hendrikse zijn gemaakt van spijkerstof. Het liefst van oude versleten spijkerbroeken. Hierin heeft zij een eigen techniek ontwikkeld. De broeken worden tot stroken verwerkt en vormgegeven in verschillende patronen. Elk stuk is uniek. Soms groot en opvallend, maar verrassend licht en zacht tijdens het dragen. Sierlijke ontwerpen met een ‘rough  edge’. Meer over Sandra.

  • Ferdi Wouters

De exclusieve sieraden en tassen van Ferdi Wouters zijn bijzonder in hun vormgeving en materiaalkeuze. Hij weet op een bijzondere wijze diverse onverwachte combinaties van materialen tot bijzondere kunstwerken te creëren. Zo worden zijn tassen gemaakt van hout gecombineerd, met bijvoorbeeld leer, metaal en acrylaat. Zijn sieraden bestaan uit edel en niet edel metaal, (edel)stenen en acrylaat. Dit leidt tot een oeuvre van design tot toegepaste- en ongebonden kunst. Meer over Ferdi.
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief